Zij zijn wél blij na het klimaatakkoord: "nu gaat de markt echt beginnen rollen"

5 November 2021 Esther De Leebeeck

Link naar artikel HLN

Een vergroening van het wagenpark tegen 2029, in 2026 enkel nog maar elektrische warmtepompen, en wie na 2023 een energieslurpende woning koopt, moet die verplicht renoveren. Zo wil de Vlaamse regering de CO2-uitstoot tegen 2030 met liefst 40 procent verminderen. Een ambitieus akkoord, waarna deze mensen alvast een vreugdekreet sloegen. “Ein-de-lijk een concrete maatregelen met een deadline. Al 20 jaar lang staan we te brullen dat dit de toekomst is”, klinkt het unisono. 

Tegen 2029 komt er een vergroening van het wagenpark en moeten alle nieuwe wagens elektrisch zijn. “We kunnen alleen maar tevreden zijn hé”, zegt Johnathan Wong (35) van Nikola Brussels, een onafhankelijke verdeler van Teslawagens. “Toe we vijf jaar geleden begonnen met de zaak zeiden mensen dat het risicovol was om enkel in Tesla te dealen, en al zeker in de occasiemarkt. Maar nu blijkt het toch een heel goede timing. We hadden dit al lang voorzien, maar nu gaat de markt echt beginnen rollen en kunnen we er eindelijk de vruchten van plukken.”

“Tesla is heer en meester in het segment, dus mensen vinden sneller de weg naar ons. Klassieke autofabrikanten moeten nog zien hoe ze hun verdienmodel in leven gaan houden. Het akkoord is natuurlijk nog maar net gevallen, maar ik verwacht zonder twijfel een stijging in onze verkoop.” Nikola Brussels verkoopt nu ongeveer zo’n 250 Tesla’s per jaar. “We merken al een tijdje de veranderde mindset bij de bevolking. De vraag bij geïnteresseerde klanten was niet meer of het elektrisch zou worden, wel: wanneer? Die bewustwording is er. Maar dat het nu ook effectief in een klimaatakkoord is gegooid is geweldig goed nieuws. Er staat ons nog wat te wachten.”

Contact us
Signal
© Nikola Brussels 2023 – Webdesign Webit
General terms and conditions of sale | Privacybeleid